Workshop

Natuur op je bord

Altijd al meer willen weten over de jacht en de natuur? Even terug in de tijd met het ‘jagen en verzamelen’? Dat wordt werkelijkheid tijdens deze workshop natuur op je bord. Een workshop waar geen elektriciteit aan te pas komt, net als vroeger!

U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee, waarna u uitleg krijgt over wat er allemaal gaat gebeuren. Vervolgens worden de taken onderling verdeeld. Een gedeelte van de groep gaat een wandeling maken door de natuur en op ons veld verschillende ingrediënten voor het avondmaal bij elkaar zoeken. De andere helft blijft op de locatie. Van hen maakt de één brood in een hout gestookte oven, zorgt de ander voor het vuur voor onder de ketels en gaat weer een ander het wild snijden en klaar maken voor de bereiding. Hierbij is natuurlijk begeleiding aanwezig die u meer vertelt over de kruiden en gewassen of de anatomie van het wild en de bereidingswijze.

Zodra het wild in de pan boven het houtvuur hangt om te garen, wordt er met een gedeelte van de groep een bezoek aan een dassenbouw gebracht en wordt er uitleg over dieren en sporen. De overige deelnemers gaan de aardappels, groenten en ingrediënten voor de salades snijden en bereiden. Als iedereen weer terug op de locatie is zal één van de jagers vertellen over de jacht.

Als alles klaar is, gaat u gezamenlijk onder het genot van een drankje genieten van al het lekkers dat u deze dag heeft gemaakt. Zo komt u met een volle buik en veel nieuwe kennis tot het einde van de workshop.

De workshop wordt zoveel mogelijk buiten gegeven, dus zorg dat u daar op gekleed bent. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar overdekte en/of binnen locatie.

Deze smakelijke en leerzame workshop duurt ongeveer 6 uur. Deelname is mogelijk vanaf 10 personen. Keuze uit bereiding van wild zwijn, ree of konijnen. Een bijzondere workshop voor een uitje met familie, vrienden of collega’s. Of gewoon een relaxed en gezellig samenzijn!

De kosten van de workshop zijn € 67,50 per persoon. Koffie, thee en fris worden verzorgd en zijn bij de prijs inbegrepen. Heeft u speciale wensen? Neem gewoon even contact op om de mogelijkheden door te spreken en alles exact op elkaar af te stemmen!